Home   Groep 1-2

Groep 1-2

Waterpret

Vandaag hebben we allemaal leuke activiteiten rondom het thema water gedaan. We hebben modder gemaakt. Geëxperimenteerd met water in de watertafel, schoongemaakt,  water vervoerd met fietsen, waterflessen omgegooid en bruggen gebouwd met kapla en zand. Het was een erg leuke middag.

Herfst

20161021_094522_resized20161021_100117_resized20161021_110212_resized20161021_110223_resized

De laatste ochtend voor de herfstvakantie zijn wij lekker naar de bossen gegaan. Het was heerlijk wandelweer en we hebben allemaal intens genoten. Rennen, klimmen, herfstspullen zoeken en verstoppertje spelen…. Het was heerlijk! We hebben zelfs nog een nestje baby muisjes gevonden.

Een super fijne, leerzame ochtend.

Voor nu fijne herfstvakantie allemaal!!

Appeltjesfeest

Appelfeest

Vrijdag 23 september vierden we in groep 1/2 C het appeltjesfeest.

In het kader van gezonde voeding hadden we veel gesproken over het fruit wat de kinderen elke dag meebrengen. Er zijn altijd veel bananen, druifjes maar ook appels. De juf bracht appels mee die van haar boom waren afgevallen. Interessant onderzoeksmateriaal…. Samen hebben we het versje van de appel geoefend.IMG_2782

In ied’re kleine appel
IMG_2785Daar lijkt het wel een huis
Want daarin zijn vijf kamertjes
Precies als bij ons thuis
In ieder hokje vind je
Twee pitjes zwart en klein
Die liggen daar te dromen
Van licht en zonneschijn
Zij dromen dat zij later
In de aarde groeien gaan
Tot hele grote bomen
Met appeltjes er aan

In de bouwhoek bouwden we een  appelmoes fabriek en met Kapla een appelsapfabriek. In de huishoek kwam een fruitkraam.

Samen met de juf bakten we een appelcake en appelflappen en maakten we appelmoes. Een glaasje appelsap erbij en proeven maar…

IMG_2783IMG_2786

Alles wat over was hebben we uitgedeeld aan groep 8. Ook die werden daar blij van vooral omdat de school de hele dag al zo lekker rook!